Fabrica din Timișoara

Fabrica Ursus Breweries din Timișoara este locul în care s-a produs pentru prima dată berea Timișoreana.

Înființată în 1718, la inițiativa autorităților austriece, sub comanda Prințului Eugen de Savoia, Fabrica de bere din Timișoara a avut un rol important în oraș: satisfacerea nevoii de suplimentare a apei potabile.

De-a lungul existenței sale, fabrica a primit recunoașterea producătorilor de bere pentru tehnologiile moderne pe care le-a utilizat. Compania a investit constant în retehnologizarea și extinderea fabricii și în echipamente pentru recuperarea și reutilizarea energiei produse, pentru a asigura cele mai înalte standarde de producție a berii și pentru a fi un model de bune practici în domeniul dezvoltării durabile.

Certificările ISO pe care fabrica le-a obținut în decursul ultimilor ani atestă importanța pe care fabrica din Timișoara o acordă siguranței angajaților la locul de muncă, calității superioare a produselor, precum și grijii față de mediul înconjurător.

Fabrica de bere din Timișoara este una dintre cele mai complexe fabrici pe care URSUS Breweries le deține în România, tehnologia modernă permițând producerea unei game variate de beri speciale, cum ar fi berea nepasteurizată, berea nefiltrată, berea neagră.

În prezent, fabrica din Timișoara are 281 de angajați și o capacitate de 3.1 milioane de hectolitri pe an.

De asemenea, investim în dezvoltarea tinerelor generații, oferind burse studenților din comunitatea din Timișoara. Studenții au de asemenea oportunitatea de a aplica în cadrul programului nostru de Graduate Trainee.

Imagini de la începuturile fabricii de bere din Timișoara.Despre Ursus Breweries

Ursus Breweries este cel mai mare producător de bere din România.

Mărcile din portofoliul Ursus Breweries sunt: URSUS, Timișoreana, Ciucaș, Grolsch, Peroni Nastro Azzurro, Stejar, Azuga, Pilsner Urquell, Asahi Super Dry și St. Stefanus, alături de marca de cidru Kingswood. În prezent, Ursus Breweries deține 3 fabrici de bere: în Brașov, Buzău și Timișoara și o mini-facilitate de producție în Cluj-Napoca.

Despre Asahi

Asahi Group Holdings este o afacere globală, cu operațiuni în peste 100 de țări din întreaga lume, în domenii precum producția de bere, a băuturilor alcoolice, a băuturilor răcoritoare și a produselor alimentare. În Industria berii, Asahi deține un portofoliu diversificat, care include mărcile simbol Asahi Super Dry, Peroni și Grolsch.

În 31 martie 2017, Asahi Group Holdings Ltd a finalizat achiziția fostelor operațiuni de afaceri și mărci deținute de SABMiller în Europa Centrală și de Este – care include afacerile din Republica Cehă, Republica Slovacă, Polonia, Ungaria și România și alte active conexe, inclusiv operațiunile de export din Europa și Coreea de Sud. Începând cu data de 1 aprilie 2017, noua companie funcționează sub numele de Asahi Breweries Europe Group.

Împreună cu Asahi Breweries Europe Group, Asahi Group Holdings își propune să își consolideze poziția sa de afacere globală și prin mărcile sale să le ofere clienților cel mai înalt nivel de calitate și integritate.

Pentru mai multe informații despre Asahi, vă rugăm să vizitați www.asahigroup holdings.com/en/