Atelierele despre prevenirea consumului de alcool în rândul minorilor

Prevenirea consumului excesiv de alcool și informarea în privința unui consum responsabil sunt unele dintre principalele angajamente ale strategiei de dezvoltare durabilă a Ursus Breweries. Ca parte a acestei strategii, compania a dezvoltat programul ”Părinți eficienți, copii fericiți” care își propune să prevină consumul de alcool în rândul minorilor.

Cea mai mare influență în decizia minorilor de a consuma sau nu alcool o au părinții, de aceea, în ultimii 6 ani, ne-am concentrat pe dialogul cu aceștia, precum şi cu cadrele didactice din România. Implementat alături de Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC), programul își propune să sprijine adulții să ia decizii informate cu privire la consumul de alcool și să discute despre acest subiect cu minorii.

”Suntem bucuroși că acum și mai mulți părinți și profesioniști din educație au la îndemână instrumente și informații valoroase, pe care le pot folosi pentru a înțelege și a susține dezvoltarea tinerilor.​ Credem că doar împreună și printr-o informare continuă putem preveni consumul de alcool în rândul minorilor.” a declarat Robert Uzună, Vicepreședinte Corporate Affairs Ursus Breweries. 

Din octombrie 2022 până în mai 2023, programul Ursus Breweries a ajuns la mai mult de 1.400 de beneficiari direcți – părinți și asistenți maternali, profesori, mediatori și consilieri școlari, psihologi, asistenți sociali și reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale care lucrează cu minori. În această perioadă au fost organizate 13 ateliere online și în format fizic susținute de specialiști în psihologia copilului, sociologie, psihoterapie, dezvoltare personală.

Ateliere online pentru părinți și profesori

Temele legate de prevenirea consumului excesiv de alcool în familie și a prevenirii consumului de alcool în rândul adolescenților au fost abordate în cadrul a 8 ateliere online care au vizat teme de interes pentru părinți și profesori:

  • Comunicarea cu adolescentul și gestionarea conflictelor
  • Dependența de online și tehnologie
  • Sportul, aliatul adolescentului – despre mentalitatea de învingător și evitarea adicțiilor
  • Dependențe – cum ținem adolescenții departe de adicții

Atelierele au fost susținute de Florian Koleci, medic specialist psihiatru și psihoterapeut format în terapie cognitiv-comportamentală, Alina Ciupercovici, expert în tratamentul adicțiilor și psihoterapeut cu experiență clinică psihiatrică, și Silviu Ioniță, psiholog și antrenor mental cu experiență în domeniul psihologiei performanței umane.

Ateliere în format fizic în școli și licee

Prin intermediul facilitatorilor Decebal Popescu și Octavia Udrescu de la „Atelierele de Comunicare Nonviolentă” au avut loc 5 evenimente interactive dedicate exclusiv cadrelor didactice. Acestea au avut loc în școli și licee din București, Buzău, Snagov și au avut ca scop crearea unui spațiu liber de exprimare și conectare între profesori și profesioniștii din educație, pentru a sprijini dezvoltarea armonioasă a copiilor și a preveni consumul de alcool în rândul elevilor.

La aceste ateliere au participat 89 de  profesori, învățători și directori de școală, dar și consilieri psihopedagogici. Cu ajutorul instrumentelor comunicării nonviolente, facilitatorii au arătat participanților modalități de conectare cu colegii, elevii și cu sinele, într-o manieră care să ducă la înțelegerea reciprocă, comunicarea empatică și medierea conflictului.

„Interesul, prezența numeroasă și implicarea participanților la activitățile din cadrul proiectului reprezintă o confirmare pentru FONPC că își împlinește misiunea sa de a oferi susținere și ghidare părinților, cadrelor didactice și profesioniștilor din domeniul educației. Într-o societate în continuă dezvoltare a tehnologiei, este util și necesar să sprijinim dezvoltarea metodelor pozitive de educație, cultivarea relației de încredere părinte-copil-cadru didactic și o comunicare deschisă. Acest proiect are la bază valori importante pentru noi precum solidaritatea, parteneriatul, implicarea și participarea. Împreună suntem puternici.” a declarat Daniela Boșca, Director Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Copil.

Mai multe informații despre programul ”Părinți eficienți, copii fericiți” și despre activitățile derulate până acum puteți găsi pe platforma de responsabilitate socială www.desprealcool.ro.

Campania URSUS – Ascultă ursul din tine și fă bine

Ursul este parte din povestea noastră de mai bine de 140 de ani și simbolul mândru al pădurilor din România, una dintre puținele țări europene în care acesta trăiește în sălbăticie.

Noi, la Ursus Breweries, ne dorim întotdeauna să fim un actor activ în viața comunităților din care facem parte și să creăm parteneriate cu sens. Astfel, am demarat parteneriatul dintre URSUS și Fundația Conservation Carpathia, care a venit ca răspuns la o situație reală, care a luat amploare în ultimii ani. Din cauza diminuării habitatului urșilor (pusă pe seama despăduririlor și a extinderii imobiliare), atât aceștia, cât și populația din zona Munților Făgăraș au de suferit. În acest context, ne-am propus alături de partenerii noștri să contribuim la restabilirea echilibrului natural și la menținerea biodiversității valoroase din această arie.

„Ascultă ursul din tine și fă bine” a fost îndemnul sub care am lansat inițiativa prin care 1% din valoarea vânzărilor de produse URSUS Premium în ediție limitată din perioada noiembrie 2022 – ianuarie 2023 a mers către protejarea urșilor din Munții Făgăraș, dar și a comunităților locale din zonă.

În premieră, am înlocuit temporar imaginea emblematică URSUS cu imaginea ursului brun carpatin, pentru a ajuta consumatorii să recunoască ușor produsele participante la campanie.

Am promovat cauza într-un mod creativ atât la raft, cât și în mediul online. Pe site-ul dedicat de campanie (ursus.ro/pentruursi) și pe paginile de social media ale URSUS, am ținut consumatorii la curent cu evoluția campaniei și a misiunii noastre comune și le-am prezentat comunitatea din zonă și metodele în care o putem proteja.

Așa am reușit să contribuim, alături de consumatorii noștri, cu aproximativ 600.000 lei.

Această sumă va sprijini monitorizarea a 67.000 ha de pădure din Munții Făgăraș timp de 6 luni, protejarea a peste 8.000 de gospodării de la baza munților și dezvoltarea de sisteme inovatoare de prevenție bazate pe inteligența artificială în 3 comunități.

Regele Berii din România s-a implicat activ în protejarea Regelui Pădurii 🐻.

Programul de prevenire a consumului de alcool în rândul minorilor

Suntem conștienți și ne pasă de efectele pe care un consum iresponsabil de alcool le poate avea.

De aceea, promovarea unui consum responsabil și prevenirea consumului de alcool de către minori sunt angajamente-cheie pe care ni le-am asumat și care fac parte din strategia noastră de sustenabilitate.

Prin intermediul platformei noastre, www.desprealcool.ro, implementăm periodic programe, construim parteneriate și dezvoltăm instrumente care au drept rol creșterea gradului de responsabilizare în ceea ce privește consumul de alcool.

Activitatea noastră în acest sens s-a desfășurat în mai multe etape, începând cu 2014 când am susținut realizarea unui amplu studiu în parteneriat cu Demos Marea Britanie și Institutul Român pentru Politici Publice. A fost prima cercetare națională care a studiat legăturile dintre modelele parentale, consumul de alcool și probabilitatea abuzului de alcool la următoarele generații. Studiul a demonstrat că, pentru a evita abuzul de alcool, copiii au nevoie de o educație care să îmbine afectivitatea și disciplina.

Pe baza acestor concluzii și rezultate, am lansat în perioada 2017-2018 proiectul „Educație parentală și prevenirea consumului de alcool”, alături de Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Copii (FONPC) și Centrul pentru Educație și Dezvoltare Step by Step. Scopul acestuia a fost sprijinirea părinților cu informații și metode pentru prevenirea consumului de alcool în rândul adolescenților.

Cu aceleași obiective, am continuat cu elaborarea amplului program „Părinți Eficienți, Copii Fericiți”, în colaborare cu Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Copii (FONPC) și Centrul pentru Educație și Dezvoltare Step by Step. Programul (aflat astăzi deja la al șaselea an de existență) duce mai departe mesajul nostru de responsabilitate și oferă părinților și specialiștilor în educație consiliere și sfaturi parentale de la experți în psihologia copilului, pentru a contribui la gestionarea problemei consumului de alcool de către minori. Până în prezent, prin programul „Părinți Eficienți, Copii Fericiți”, peste 2.000 de părinți și profesori au participat la ateliere și workshopuri.

Te invităm să urmărești aici dezbaterea pe care am organizat-o pentru a marca primii cinci ani de existență ai acestui program, alături de psihologi și specialiști în educație.

De-a lungul timpului, sub această platformă, am facilitat numeroase ateliere (atât online, cât și offline). Câteva dintre diversele teme abordate sunt provocările comunicării cu adolescenții, comunicarea non-violentă și gestionarea conflictelor, înțelegerea perspectivelor adolescenților pentru a comunica eficient, impactul sportului de performanță și a celui de echipă pentru a ține tinerii departe de vicii.

Cu același scop în minte, am implementat în perioada 2019-2020 proiectul „Reziliența și prevenirea violenței în contextul consumului excesiv de alcool în familiile din România”, concentrat pe promovarea unor metode de educație parentală pozitivă și creșterea competențelor profesioniștilor din educație în lucrul cu părinții. Simultan, am lansat şi promovatghidul „Părinți eficienți – Calea pentru a avea un copil fericit”.

În 2021, în contextul pandemiei, proiectul a vizat în continuare stilurile parentale și dezvoltarea emoțională sănătoasă a copiilor aflați în pragul adolescenței, dar tematicile cursurilor pentru părinți și profesioniști au fost adaptate nevoilor actuale, ca, de exemplu, gestionarea emoțiilor și stresului în familie sau bullyingul în mediul digital.

Găsești mai multe detalii despre inițiativele noastre pentru prevenirea consumului dăunător de alcool pe www.desprealcool.ro. În plus, postăm săptămânal sfaturi de la specialiști și informații utile pe paginile de Facebook Părinți Eficienți, Copii Fericiți și Despre Alcool, pe care te invităm să le urmărești.

Lansarea studiului „Atitudini sociale privind riscul în trafic 2022”

La Ursus Breweries, avem dintotdeauna angajamentul de a promova un consum responsabil de alcool, ca parte a strategiei noastre de dezvoltare durabilă. Ne pasă de efectele pe care le poate avea consumul iresponsabil de alcool. De aceea, prin intermediul website-ului www.desprealcool.ro și al proiectelor noastre ne dorim să contribuim, alături de cei care vor să se implice, la combaterea consumului de alcool în exces. Pentru a preveni consumul de alcool la volan, am realizat, de-a lungul timpului, mai multe proiecte. De la crearea aplicației Zero La Mie, la campanii de prevenție și studii de percepție.

Cel mai recent astfel de studiu, „Atitudini sociale privind riscul în trafic 2022” a fost realizat alături de Cult Market Research si Inspectoratul General al Poliției Române, prin Direcția Rutieră și Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității, cu scopul de a afla mai multe despre percepțiile și nevoile șoferilor din România. Studiul ne arată care sunt comportamentele șoferilor români care favorizează încălcarea regulilor de circulație, iar importanța acestui demers constă în esență în concluziile la care putem ajunge și în acțiunile care pot duce la reducerea numărului de accidente din România. Cu atât mai mult cu cât România are o ponderea ridicată a deceselor rutiere, aproape dublă față de restul Uniunii Europene, a cărei cauze principale e tocmai comportamentul șoferilor.

Temele centrale ale studiului, aflat la a cincea ediție sunt: Sentimentul de siguranță în trafic, Atitudini și comportamente de risc în trafic, Viteza în trafic și Consumul de alcool la volan. Noutatea acestei ediții a fost dată de adaptarea chestionarului la problemele traficului urban modern, măsurând și percepția asupra celor care conduc mijloace de transport alternative (precum trotinete sau biciclete).

Descoperă câteva dintre concluziile acestui studiu!

» Unul din zece șoferi a recunoscut că a condus după ce a consumat băuturi alcoolice.

» Aproximativ 57% dintre cei chestionați au declarat că se simt în siguranță în trafic, cu 9% mai mulți decât în 2018.

» 70% consideră că cea mai gravă abatere care influențează negativ siguranța rutieră este consumul de băuturi alcoolice la volan.

» 93% dintre șoferi își doresc camere de monitorizare în trafic, pentru respectarea regulilor de circulație.

» 80% dintre cei chestionați consideră că șoferii de mijloace de transport în comun au cel mai responsabil comportament în trafic. Pe de altă parte, 70% dintre respondenți consideră că cei mai iresponsabili sunt utilizatorii de trotinete.

Consecvența nu ne ajută doar să fim un actor activ în viața consumatorilor noștri, ci și să vedem care sunt efectele reale ale inițiativelor noastre. Concret, pe baza studiilor realizate între 2008 și 2022, a fost realizată și analiza comparativă care urmărește schimbarea parametrilor principali privind atitudinile și siguranța în trafic din ultimii 14 ani. Ești curios să o descoperi? Te invităm să o parcurgi aici.

Voluntariat angajați 2022

Voluntariatul este o componentă importantă a strategiei noastre de dezvoltare durabilă.

Este modalitatea prin care angajații Ursus Breweries se reconectează cu natura și creează parteneriate și legături pline de însemnătate cu oamenii din comunitățile în care ne desfășurăm activitatea.

Traseu de hiking și ecologizare în Lopătari, jud. Buzău

În luna septembrie, zeci de angajați Ursus Breweries au marcat traseul de hiking către obiectivul turistic Focul Viu și au ecologizat suprafața de la baza traseului. ​

Știai că această zonă este inclusă în Ținutul Buzăului, declarat anul acesta Geoparc Internațional UNESCO?

Cu sprijinul Asociației Ținutul Buzăului și Primăriei Lopătari, 30 de voluntari Ursus Breweries au contribuit la o natură mai curată și la dezvoltarea economică a zonei, prin încurajarea turismului. ​

Ecologizare în Valea Doftanei, jud. Prahova

În luna octombrie, peste 100 de colegi și-au unit forțele pentru un mediu mai curat și au ecologizat zona râului Doftana de pe raza localității Valea Doftanei din județul Prahova. Împreună au reușit să strângă peste o tonă de deșeuri.

Pentru că ne dorim ca toate acțiunile noastre să aibă însemnătate, ne-am asigurat că deșeurile colectate merg spre reciclare.

Cu sprijinul colaboratorilor noștri GreenPoint Management, deșeurile au fost deviate de la groapa de gunoi către un centru de sortare pentru a putea fi evaluate și trimise spre reciclare.

La finalul acțiunii, voluntarii s-au bucurat și de o binemeritată relaxare în Poiana Ciucaș de la barajul Paltinu. Acțiunea a făcut parte din campania „Râuri de cristal”, inițiată de Asociația Națională de Combatere a Braconajului și Poluării.

Colectare & reciclare la festival 2022

Peroni la Neversea

Brandul de bere Peroni Nastro Azzurro a făcut și în acest an distracția de pe plaja Neversea mai plăcută și mai responsabilă.

Brandul s-a asigurat că, alături de festivalieri cu chef de distracție și simț civic, participarea la cel mai mare festival de la malul mării lasă și o amprentă pozitivă asupra naturii.

Au fost instalate aparate pentru colectarea dozelor de aluminiu și, pentru colectarea unui număr prestabilit de doze, participanții au putut câștiga premii.

Astfel, am colectat peste 14.000 de doze de aluminiu. Și pentru că vrem să ne asigurăm că un lucru făcut e bine făcut până la capăt, alături de partenerii noștri, Canpack Recycling și GreenPoint Management, ne-am asigurat că cele peste 246 de kg de aluminiu au fost reciclate.

Pentru o natură mai curată și pentru cât mai multe ediții de festival pline de distracție responsabilă.

Kozel la UNTOLD

Ca în fiecare an, am răsplătit și în 2022 distracția responsabilă la UNTOLD.​

Brandul de bere Kozel a montat șase aparate pentru colectarea dozelor de aluminiu din cadrul festivalului și, pentru colectarea unui număr prestabilit de doze, festivalierii au primit premii speciale și acces în interiorul Țapului Gigantic, acolo unde au pututt realiza gif-uri memorabile.

Am colectat astfel peste 20.000 de doze de aluminiu. Așadar, nu doar că am încurajat reciclarea, alături de partenerii noștri, Canpack Recycling și GreenPoint Management, ci am reușit și să reciclăm și peste 345 de kg de aluminiu.

În doar 4 zile de festival 😊!

Ciucaș la Oktoberfest

Și în acest an, participanții Oktoberfest responsabili au fost recompensaţi pentru contribuţia la colectarea ambalajelor din aluminiu.

De premii, recompense răcoritoare și de colectare s-a ocupat Ciucaș, brandul de bere care face cu fiecare acțiune pași concreți pentru îndeplinirea misiunii de a păstra natura curată.

Pentru fiecare șase doze de aluminiu aduse la aparat spre reciclare, oaspeții au fost cinstiți cu câte un draft rece de Ciucaș Malzbier în ediție limitată.

Așa am reușit să colectăm (și să reciclăm, cu ajutorul CAN PACK Group și Green Point Management), 1348 de doze de aluminiu.

Inițiativa Ciucaș „Păstrează natura curată”

În vara acestui an, brandul de bere Ciucaş a derulat acţiuni de colectare separată a deşeurilor în 8 dintre locurile de relaxare amenajate în natură.

Prin intermediul programului „Păstrează natura curată”, în perioada 22 iulie – 14 august, Ciucaş a venit mai aproape de consumatorii săi şi de natură și a răsplătit consumatorii responsabili cu câte o bere răcoritoare pentru oricare cinci ambalaje aduse pentru reciclare.

În acest sens, au fost amplasate câte un aparat de colectare a dozelor de aluminiu şi câte două urne pentru colectarea sticlei şi a ambalajelor PET în Poienile Ciucaș din Răşinari, Valea Zânelor, Lacul Noua, Valea Doftanei, Budeasa, Bucov, Haleş şi Poiana C. A. Rosetti.

În cele 4 săptămâni de campanie, alături de consumatorii conduși de aceeași misiune, brandul Ciucaș a reușit să colecteze 720 kg de ambalaje (peste 8000 de doze, PET-uri și sticle).

Pentru că suntem adepții parteneriatelor cu sens, și această acțiune s-a desfășurat cu ajutorul partenerilor de la GreenPoint Management și Canpack Recycling, care ne-au ajutat cu colectarea și reciclarea deșeurilor.

Mottoul acestei campanii ,,Natura îţi mulţumeşte, Ciucaş te cinsteşte” a fost îndeplinit cu real succes!

Voluntariat angajați 2021

Și în 2021 un număr record de angajați ai Ursus Breweries și-au unit forțele pentru a sprijini comunitățile din care facem parte și activăm. De data aceasta, de la distanță, în cadrul programului de voluntariat „Livada URSUS”.

Prin acest program, realizat cu sprijinul Asociației Viitor Plus, aproape 750 de colegi au plantat simultan, la finalul lunii noiembrie, aproximativ 1500 de pomi fructiferi. Ca urmare a multitudinii de zone în care s-a desfășurat concomitent programul de voluntariat, fiecare angajat a contribuit la crearea unei livezi simbolice, care se „întinde” în aproape toată țara.

Fiecare angajat Ursus Breweries a avut la dispoziție doi pomi fructiferi, unul pe care să-l planteze personal și pe al doilea să îl ofere cuiva drag pentru a reface, printr-un gest simbolic, interacțiunea umană influențată de perioada restricțiilor.  

Acțiunea de plantare, desfășurată simultan în București, Cluj, Timișoara, Brașov, Buzău și nu numai, a marcat în același timp Ziua Internațională a Voluntariatului, care promovează și recunoaște munca voluntarilor de pretutindeni.

A fost modalitatea noastră de a ne alătura programului Plantarea virtuală „Adoptă un copac!”, prin care Asociația Viitor Plus contribuie la plantarea cât mai multor copaci, de la distanță.

Colectare & reciclare la festival 2021

Pentru al șaselea an consecutiv am implementat și în 2021 activități de responsabilizare și susținere a transformării sustenabile în cadrul festivalului UNTOLD. 

Brandul de bere URSUS a pregătit pentru festivalieri o serie de activări și competiții destinate să stimuleze consumul responsabil de alcool și comportamentul responsabil pentru mediu.

O faptă bună este tot ce este necesar, iar participanţii la festival au fost invitați să returneze dozele de bere consumate direct la automatele instalate în incinta festivalului, pentru a câștiga premii și accesorii pentru distracție, în funcție de numărul de doze aduse la aparatele de colectare.

Pentru fiecare cinci doze, aceștia au primit un set de stickere de festival, la opt doze, un magnet, iar la 15 doze un tricou din ediția limitată URSUS UNTOLD. 

Ne-am continuat cu sârg și misiunea de a promova colectarea și reciclarea. Am reușit astfel să colectăm o cantitate totală care a depășit o tonă de doze de aluminiu.

Întreaga cantitate de aluminiu colectată a fost transformată apoi, într-un interval de 60 de zile, în noi cutii pentru îmbutelierea băuturilor, aluminiul fiind printre puținele materiale de ambalaj care pot fi reciclate și utilizate în mod repetat. 

Colectare & reciclare la festival 2019

URSUS la UNTOLD

Am susţinut şi în 2019 angajamentul organizatorilor de a transforma UNTOLD într-un festival sustenabil, demarând mai multe iniţiative în acest sens.

URSUS a introdus în 2019 la UNTOLD servirea berii la draft din pahare de hârtie reciclabilă, promovând un comportament responsabil faţă de mediu. În plus, participanţii au avut posibilitatea de a colecta paharele de hârtie în două containere speciale, amplasate în zona terasei URSUS.

Cu ajutorul partenerilor Can Pack Recycling, EveryCanCounts România şi GreenPoint Management, au fost instalate 5 aparate de colectare a dozelor de aluminiu, care funcţionează pe baza sistemul inteligent de colectare ECOCAN.

Festivalierii au fost invitaţi să returneze dozele de bere consumate în cadrul festivalului pentru a proteja mediul înconjurător şi au fost recompensaţi cu accesorii pentru distracţie, în funcţie de numărul de doze introduse în aparatele de colectare: 3 doze pentru un set de stickere retro, 6 doze pentru o insignă şi 12 doze pentru un tricou din colecţia URSUS UNTOLD 2019.

Astfel, în cele 4 zile de festival, au fost colectate în vederea reciclării puţin peste 60.000 de doze, însumând 991 kg de aluminiu. În 60 de zile, acestea au fost transformate în tot atâtea doze noi.

Ciucaș la Oktoberfest

Și în 2019, oaspeții Oktoberfest responsabili au fost recompensaţi cu diverse premii pentru contribuţia lor la colectarea şi reciclarea ambalajelor de aluminiu și a paharelor de plastic.

Brandul de bere Ciucaș a adus din nou la Oktoberfest sistemul inteligent ECOCAN de colectare a dozelor și un sistem de colectare a paharelor de plastic.

Prin amplasate în cadrul festivalului a celor 4 dispozitive care pot colecta și compacta ambalaje în vederea reciclării, Ciucaș i-a invitat pe participanţi să returneze dozele și paharele de bere consumate în cadrul Oktoberfest.

Cei care au colectat au câștigat premii în funcţie de numărul de doze sau pahare introduse în aparatele de colectare.

La finalul celor 11 zile de festival, au fost colectate în vederea reciclării aproximativ 22.000 de pahare de plastic și 2.200 de doze de aluminiu (31 kg).

Peroni la Neversea

Brandul de bere Peroni Nastro Azzurro a susținul distracția responsabilă și a introdus în premieră, pentru servirea berii la draft, paharul realizat din hârtie. Mai mult, a premiat participanţii care au contribuit la colectarea şi reciclarea deşeurilor.

Pe lângă numeroase premii, Peroni România le-a oferit doritorilor şansa ca o parte din dozele reciclate să fie transformate în donaţii către Asociaţia Non Profit Alucro, pentru programul Every Can Counts.

Pe plaja Neversea, au fost amplasate 6 dispozitive de colectare a dozelor de aluminiu, cu o capacitate de până la 4.000 de doze/zi fiecare.

Așa am reușit, alături de festivalierii responsabili, să colectăm pe durata festivalului aproximativ 230 kg de aluminiu.

Pentru o natură mai curată și pentru cât mai multe ediții de festival pline de distracție responsabilă.

Employee volunteering 2020

In 2020, the volunteering action in which Ursus Breweries employees participated took place in a different way than the ones in the past, so that our colleagues could be safe.

We joined “Adopt a tree” project, run by ViitorPlus Association, and our employees had the opportunity to plant trees from a distance. On November 21st, 110 colleagues countrywide took part in this activity of planting trees.

Together we contributed to the reforestation of Romania, planting more than 750 seedlings.