Campania URSUS – Ascultă ursul din tine și fă bine

Ursul este parte din povestea noastră de mai bine de 140 de ani și simbolul mândru al pădurilor din România, una dintre puținele țări europene în care acesta trăiește în sălbăticie.

Noi, la Ursus Breweries, ne dorim întotdeauna să fim un actor activ în viața comunităților din care facem parte și să creăm parteneriate cu sens. Astfel, am demarat parteneriatul dintre URSUS și Fundația Conservation Carpathia, care a venit ca răspuns la o situație reală, care a luat amploare în ultimii ani. Din cauza diminuării habitatului urșilor (pusă pe seama despăduririlor și a extinderii imobiliare), atât aceștia, cât și populația din zona Munților Făgăraș au de suferit. În acest context, ne-am propus alături de partenerii noștri să contribuim la restabilirea echilibrului natural și la menținerea biodiversității valoroase din această arie.

„Ascultă ursul din tine și fă bine” a fost îndemnul sub care am lansat inițiativa prin care 1% din valoarea vânzărilor de produse URSUS Premium în ediție limitată din perioada noiembrie 2022 – ianuarie 2023 a mers către protejarea urșilor din Munții Făgăraș, dar și a comunităților locale din zonă.

În premieră, am înlocuit temporar imaginea emblematică URSUS cu imaginea ursului brun carpatin, pentru a ajuta consumatorii să recunoască ușor produsele participante la campanie.

Am promovat cauza într-un mod creativ atât la raft, cât și în mediul online. Pe site-ul dedicat de campanie (ursus.ro/pentruursi) și pe paginile de social media ale URSUS, am ținut consumatorii la curent cu evoluția campaniei și a misiunii noastre comune și le-am prezentat comunitatea din zonă și metodele în care o putem proteja.

Așa am reușit să contribuim, alături de consumatorii noștri, cu aproximativ 600.000 lei.

Această sumă va sprijini monitorizarea a 67.000 ha de pădure din Munții Făgăraș timp de 6 luni, protejarea a peste 8.000 de gospodării de la baza munților și dezvoltarea de sisteme inovatoare de prevenție bazate pe inteligența artificială în 3 comunități.

Regele Berii din România s-a implicat activ în protejarea Regelui Pădurii 🐻.