Colectare & reciclare la festival 2019

URSUS la UNTOLD

Am susţinut şi în 2019 angajamentul organizatorilor de a transforma UNTOLD într-un festival sustenabil, demarând mai multe iniţiative în acest sens.

URSUS a introdus în 2019 la UNTOLD servirea berii la draft din pahare de hârtie reciclabilă, promovând un comportament responsabil faţă de mediu. În plus, participanţii au avut posibilitatea de a colecta paharele de hârtie în două containere speciale, amplasate în zona terasei URSUS.

Cu ajutorul partenerilor Can Pack Recycling, EveryCanCounts România şi GreenPoint Management, au fost instalate 5 aparate de colectare a dozelor de aluminiu, care funcţionează pe baza sistemul inteligent de colectare ECOCAN.

Festivalierii au fost invitaţi să returneze dozele de bere consumate în cadrul festivalului pentru a proteja mediul înconjurător şi au fost recompensaţi cu accesorii pentru distracţie, în funcţie de numărul de doze introduse în aparatele de colectare: 3 doze pentru un set de stickere retro, 6 doze pentru o insignă şi 12 doze pentru un tricou din colecţia URSUS UNTOLD 2019.

Astfel, în cele 4 zile de festival, au fost colectate în vederea reciclării puţin peste 60.000 de doze, însumând 991 kg de aluminiu. În 60 de zile, acestea au fost transformate în tot atâtea doze noi.

Ciucaș la Oktoberfest

Și în 2019, oaspeții Oktoberfest responsabili au fost recompensaţi cu diverse premii pentru contribuţia lor la colectarea şi reciclarea ambalajelor de aluminiu și a paharelor de plastic.

Brandul de bere Ciucaș a adus din nou la Oktoberfest sistemul inteligent ECOCAN de colectare a dozelor și un sistem de colectare a paharelor de plastic.

Prin amplasate în cadrul festivalului a celor 4 dispozitive care pot colecta și compacta ambalaje în vederea reciclării, Ciucaș i-a invitat pe participanţi să returneze dozele și paharele de bere consumate în cadrul Oktoberfest.

Cei care au colectat au câștigat premii în funcţie de numărul de doze sau pahare introduse în aparatele de colectare.

La finalul celor 11 zile de festival, au fost colectate în vederea reciclării aproximativ 22.000 de pahare de plastic și 2.200 de doze de aluminiu (31 kg).

Peroni la Neversea

Brandul de bere Peroni Nastro Azzurro a susținul distracția responsabilă și a introdus în premieră, pentru servirea berii la draft, paharul realizat din hârtie. Mai mult, a premiat participanţii care au contribuit la colectarea şi reciclarea deşeurilor.

Pe lângă numeroase premii, Peroni România le-a oferit doritorilor şansa ca o parte din dozele reciclate să fie transformate în donaţii către Asociaţia Non Profit Alucro, pentru programul Every Can Counts.

Pe plaja Neversea, au fost amplasate 6 dispozitive de colectare a dozelor de aluminiu, cu o capacitate de până la 4.000 de doze/zi fiecare.

Așa am reușit, alături de festivalierii responsabili, să colectăm pe durata festivalului aproximativ 230 kg de aluminiu.

Pentru o natură mai curată și pentru cât mai multe ediții de festival pline de distracție responsabilă.