Urmareste-ne


Aplică

Poți încărca atât CV, cât și scrisoare de recomandare.


Aplică

Poți încărca atât CV, cât și scrisoare de recomandare.


Aplică

Poți încărca atât CV, cât și scrisoare de recomandare.


Fabrica din Timisoara

Fabrica din Timisoara a fost achizitionata in 2001 si a fost locul in care s-a produs pentru prima data berea Timisoreana.

 

Infiintata in 1718, la initiativa autoritatilor austriece sub comanda Printului Eugen de Savoia, Fabrica de bere din Timisoara a dobandit o pozitie importanta, si anume, aceea de a satisface o mare necesitate: nevoia de suplimentare a apei potabile din oras.

Din momentul infiintarii sale si pana in 1800, nivelul productiei a fost de aproximativ 5.000 hl/an. Locatia actuala pastreaza urmele timpurilor stravechi datorita prezentei cladirilor originale (cladirea administrativa, cladirea in care se fierbea berea si cosul cazanului cu foc direct).

 

De-a lungul existentei sale, fabrica a primit recunoasterea binemeritata a producatorilor de bere, datorita unor premiere tehnologice: filtrul de bere (1920), o noua cladire a fabricii dotata cu cele mai moderne echipamente din lume la vremea respectiva (1960-1962), butoiul din aluminiu care l-a inlocuit pe cel din lemn utilizat anterior (1968). Dupa 1975, investitiile au fost indreptate inspre retehnologizarea liniilor de imbuteliere si ambalare la butoi.

 

 

 

 

Perioada de dupa 1990 a constat in depunerea unor eforturi semnificative de crestere a calitatii berii si de apropiere fata de cerintele consumatorilor. Fabrica a fost dotata cu un sistem ultra performant de filtrare cu sterilizare la rece, iar butoaiele din aluminiu au fost inlocuite cu recipiente din otel inoxidabil.

 

Aceste investitii si lucrari de modernizare desfasurate de-a lungul anilor au adus recunoasterea nationala si internationala a fabricii si dobandirea unui prestigiu deosebit la nivel national si international - doua medalii de bronz obtinute la Budapesta in 1855 si respectiv Arad in 1890, medalia de argint obtinuta in Arad in 1891, Marele Premiu la Timisoara, in 1908, doua locuri I la Gold Medal din Brasov, in 1993, si Londra, 1985.

 

La sfarsitul lui 1999 a fost contractata, montata si data in functiune una dintre cele mai performante linii de imbuteliere Krones din tara. Linia este complet automatizata si are o capacitate de 120 hl/ora.

 

Fabrica de bere din Timisoara a fost achizitionata de SABMiller plc in anul 2001.

 

Incepand cu 2004 si pana in 2005, Ursus Breweries realizeaza un proiect de investitii de peste 15 milioane de Euro in modernizarea fabricii de bere din Timisoara.
 
In 2009 Ursus Breweries a anuntat finalizarea unei transe importante de investitii in modernizarea si extinderea capacitatilor de productie a fabricii de bere din Timisoara cu peste 200%.
 
Proiect investitional cu o valoare de peste 50 milioane euro, s-a desfasurat pe o perioada de 2 ani, si a implicat un numar de 80 de firme contractoare si peste 1.000 de oameni.
 
Investitia a fost facuta in instalarea de noi linii de fabricare si imbuteliere a berii, moderne si performante care asigura respectarea celor mai inalte standarde de siguranta a produselor din industria alimentara. De asemenea au fost instalate noi echipamente si programe informatice pentru controlul procesului de productie, s-au implementat sisteme de management si asigurarea calitatii prin bune practici de operare. Noile linii de imbuteliere asigura o flexibilitate a productiei, ele fiind adaptate pentru diferite tipuri de ambalaj: sticla, PET, doza si butoi.
 
In spiritul respectarii principiilor de dezvoltare durabila, importante pentru Ursus Breweries, investitia a inclus si punerea in functiune de noi echipamente pentru recuperarea si reutilizarea energiei, cum sunt instalatia de utilizare a biogazului si instalatia de tratare a apelor uzate.

 

Aceste echipamente, impreuna cu implementarea bunelor practici de operare si administrare contribuie permanent la reducerea consumurilor energetice si de apa.
 
In urma finalizarii acestor investitii, capacitatea de productie a fabricii a fost marita considerabil si conditiile de munca au fost imbunatatite pentru toate departamentele.

 

Floreasca Web

Unelte

Dimensiune font Feeduri RSS Adauga pagina la favorite Cautare rapida Trimiteti-ne un feedback Printeaza pagina x Inchide