Urmareste-ne


Aplică

Poți încărca atât CV, cât și scrisoare de recomandare.


Aplică

Poți încărca atât CV, cât și scrisoare de recomandare.


Aplică

Poți încărca atât CV, cât și scrisoare de recomandare.


Mini-unitatea de productie Cluj

Fabrica din Cluj este printre primele fabrici de bere detinute de Ursus Breweries. Ursul este din 1878 emblema berii fabricate la Cluj, an in care incepe si istoria moderna a fabricii de bere.

 

In 1991 se elaboreaza un studiu de fezabilitate si un plan de actiune privind o posibila privatizare. In 1992, URSUS a devenit societate comerciala pe actiuni, cu capital integral de stat, fiind totodata inscrisa pe prima lista a intreprinderilor propuse pentru privatizare.

 

Reafirmarea marcii a venit odata cu privatizarea si achizitia a S.C. URSUS S.A. de catre BRAU & BRUNNEN GmbH din Dortmund.

 

Din 1994, compania a inceput sa livreze si in zonele invecinate Clujului, precum si in Bucuresti si Constanta. Acesta a fost anul in care s-a lansat noul Premium Pils in sticle Euro, prima bere romaneasca care a fost etichetata “Premium”, dar si prima care si-a facut reclama la TV.

 

In 1995 a aparut URSUS Premium Pils, S.C. URSUS S.A. fiind prima companie care a produs bere pils in Romania (primii care au facut asta la nivel mondial au fost cehii). Un an mai tarziu, URSUS Premium Pils devine prima bere romaneasca la cutie.

 

In noiembrie 1996 SOUTH AFRICAN BREWERIES LTD a preluat  pachetul de actiuni  al SC Ursus SA de la BRAU & BRUNNEN GmbH si astfel, SAB a devenit principalul actionar al SC URSUS SA, precum si cel mai mare producator de bere din Romania.

 

Incepand cu 7 iulie 2011, productia de bere s-a reluat la Cluj, in vechea locatie a fabricii de bere, intr-un format cu totul special, unde clujenii pot urmari pe viu cum se face berea proaspata. Noua locatie se numeste FABRICA DE BERE URSUS, iar experienta intensa a berii special produse aici este descrisa ca “Arta pura, nefiltrata”.

 

FABRICA DE BERE URSUS ofera o experienta unica a berii in Romania, prin faptul ca a fost dezvoltata pornind de la valorile si traditia locala a berii URSUS. Iubitorii de bere pot vedea cum se fabrica berea pe linia de productie instalata aici , pot admira imagini si obiecte din vechea fabrica si se pot bucura de berea URSUS Nefiltrata, creata special pentru Cluj. Locatia include un bar, un restaurant si o terasa cu o capacitate totala de aproximativ 300 de locuri. Cei care vin aici se pot bucura si de o mancare buna, felurile din meniu fiind traditionale si gandite sa se potriveasca degustarii unei beri proaspete. Pe langa URSUS Nefiltrata, se gasesc aici si celelalte variante de bere URSUS, respectiv URSUS Premium, URSUS Black si URSUS Fara Alcool.

 

Intregul proiect de reconfigurare a zonei vechii fabrici a fost gandit de echipa Ursus Breweries si de colaboratorii sai impreuna cu clujenii. Astfel, numele si logo-ul au fost alese in urma unui vot public, desfasurat pe internet. Planurile design-ul actual, constructia si amenajarea au fost realizate de companii din Cluj. Selectarea retetei berii speciale, lansate cu acest prilej a fost tot rodul unui eveniment de degustare la care au participat clujenii. Arta pura de fabricare a berii URSUS este astfel continuata de echipa condusa de Monica Mandrutiu, Berarul Sef al Ursus Breweries. Berea speciala URSUS Nefiltrata, este disponibila doar la FABRICA DE BERE URSUS si in cateva locatii selectionate din oras.

 

Clujul joaca un rol important in viata companiei si de aceea Ursus Breweries va mentine o prezenta dinamica in oras, continuand sa fie o parte a comunitatii locale atat prin proiectele cu care i-am obisnuit pe clujeni, precum Festivalul de Film Transilvania sau URSUS Evolution, precum si altele noi, adaptate special orasului, locuitorilor sai si vietii culturale care se dezvolta aici.

 

Floreasca Web

Unelte

Dimensiune font Feeduri RSS Adauga pagina la favorite Cautare rapida Trimiteti-ne un feedback Printeaza pagina x Inchide