Dezvoltare Durabila

 

Ursus Breweries si-a lansat la Cluj-Napoca raportul de dezvoltare durabila, primul din Romania validat la standarde internationale GRI G4

 

 

SABMiller isi asuma noi obiective ambitioase de dezvoltare durabila.

 

Prosper logo norisori

Compania se angajeaza sa sustina jumatate de milion de intreprinderi mici, sa eficientizeze la standarde globale consumul de apa si sa reduca amprenta totala de carbon

 

SABMiller, al doilea cel mai mare producator de bere din lume, isi extinde programele de dezvoltare durabila, recunoscute la nivel international, prin cinci directii strategice noi si stabilirea unor obiective ambitioase pentru a fi atinse pana in 2020. Compania, recunoscuta drept lider in abordarea durabila a dezvoltarii tuturor operatiunilor sale, isi propune:

 

bullet 1 Sa sustina in mod direct jumatate de milion de intreprinderi mici, ajutandu-le sa creasca si sa-si imbunatateasca activitatea, sprijinind astfel dezvoltarea la nivel local;
bullet 2 Sa atinga obiectivul stabilit la nivel international de a reduce consumul de apa la 3 litri de apa pentru un litru de bere produs si de a contribui la asigurarea rezervelor de apa pe care le utilizeaza impreuna cu comunitatile locale, prin parteneriate care protejeaza bazinele de apa potabila, in fiecare locatie situata intr-o zona de risc;
bullet 3 Sa reduca amprenta de carbon pe intregul lant valoric, de la bobul de orz pana la berea de pe masa consumatorului, cu 25% per litru de bere si, in medie, cu 50% la nivelul tuturor unitatilor de productie;
bullet 4 Sa imbunatateasca in mod cuantificabil siguranta alimentara si productivitatea resurselor, prin stabilirea de obiective la nivel de cultura cerealiera si regiune de cultivare;
bullet 5 Sa incurajeze consumul moderat si responsabil de alcool prin extinderea programelor globale si locale, vizand astfel toti consumatorii berilor SABMiller.

 

 

logo prosper

Noul program, denumit Prosper, reprezinta cea mai recenta abordare a companiei la nivel de dezvoltare durabila si este un element central al strategiei de afaceri SABMiller. Sustinerea rolului pe care companiile mici il joaca la nivel international in generarea cresterii economice si in reducerea saraciei se afla la baza acestui nou program. Prin intermediul lantului valoric, care incepe de la fermieri si ajunge pana la retaileri, SABMiller urmareste sa genereze o dezvoltare favorabila incluziunii, o utilizare sustenabila a resurselor si un consum responsabil de alcool.

 

"Societatea din ziua de astazi se confrunta cu provocari importante, iar riscurile asociate devin din ce in ce mai mari:

 

 • saracia
 • deficitul de apa
 • schimbarile climatice
 • problemele in materie de siguranta alimentara
 • efectele nedorite ale consumului iresponsabil de alcool

 

Pentru a ne asigura un viitor prosper, este imperios necesar sa acordam atentie tuturor acestor riscuri. Aceste probleme presante sunt resimtite de comunitati, companii si guverne si trebuie sa le solutionam impreuna. Numai companiile care sunt dispuse sa fie parte din solutie se vor bucura de succes pe termen lung si, de aceea, aceasta abordare durabila este parte integranta din strategia noastra de afaceri." a declarat Alan Clark, CEO SABMiller.

 

 

Abordarea dezvoltarii durabile in trecut (10 prioritati.un singur viitor)

 

Am fixat 10 prioritati de dezvoltare durabila pe care sa ne bazam eforturile si care sa ne ajute in crearea unei diferente.

 

O atitudine responsabila si contributia in comunitatile in care ne derulam activitatea reprezinta o parte esentiala a mostenirii noastre si este fundamentala pentru construirea unor piete durabile.

 

Zece prioritati. Un singur viitor. Facem o diferenta, prin bere.

 

 

 • Descurajam consumul iresponsabil de alcool

  Fiind una dintre cele mai mari companii producatoare de bere din lume, credem ca pentru majoritatea covarsitoare a consumatorilor nostri, care beau in mod responsabil, berea noastra este una din bucuriile vietii. Cu toate acestea, nu ramanem indiferenti la efectele nocive pe care consumul iresponsabil de alcool le are asupra indivizilor si societatii.

 • Reducem consumul de apa

  In anumite parti ale lumii calitatea si disponibilitatea apei sunt amenintate.   
  Ne propunem sa fim eficienti in folosirea apei, sa intelegem resursele noastre de apa si sa ne asumam obligatii in relatia cu furnizorii nostri. Acest fapt va micsora costurile, va reduce riscurile si va aduce beneficii comunitatilor locale.

 • Reducem amprenta de carbon si de energie

  Incepem sa intelegem care parti ale lantului nostru de valori genereaza cele mai multe emisii si sustinem atingerea programelor noastre de reducere. Folosim energie pentru a produce si transporta produsele noastre. Trebuie sa devenim mai eficienti, sa administram amprenta noastra de carbon si sa exploram surse de energie mai putin poluante. Acest fapt va economisi bani si resurse si va reduce emisiile noastre de gaze cu efect de sera.

 • Refolosim si reciclam ambalajele

  Ambalajele protejeaza produsele noastre insa au un impact mare asupra mediului. Reducem greutatea ambalajelor noastre, refolosim sticlele si incurajam reciclarea si astfel economisim bani si materii prime si reducem presiunea asupra serviciilor locale de reciclare a deseurilor.

 • Obiectiv zero-deseuri in activitatile noastre

  Incepe sa fie posibil sa nu mai avem deseuri in procesul de fabricare a berii.
  Mare parte din cantitatea de deseuri poate fi o resursa valoroasa pentru fermieri si producatorii din industria alimentara¸ precum si o potentiala sursa de energie. Avem ca obiectiv reducerea la minimum a cantitatii de deseuri pe care o trimitem la groapa de gunoi si astfel se pot economisi sume de bani si se poate reduce impactul asupra mediului.

 • Sustinem antreprenoriatul si transmitem valorile noastre tuturor partenerilor

  Recunoastem faptul ca influenta noastra se extinde mai departe de operatiunile noastre imediate si le include pe cele derulate de partenerii nostri din lantul de valoare – spre exemplu, furnizorii de materii prime si distribuitorii produselor noastre.  Incurajarea dezvoltarii societatilor din lanturile noastre de valori este unul dintre sectoarele de interes global pentru noi.

 • Furnizam beneficii comunitatilor

  Prosperitatea comunitatilor in care activam si in care ne derulam operatiunile sunt interdependente. Investitiile noastre sociale corporatiste (ISC) au ca obiectiv imbunatatirea calitatii vietii comunitatilor locale, sprijin pentru construirea unor relatii solide cu furnizorii, consumatorii si angajatii nostri.

 • Contribuim la reducerea HIV/SIDA

  Facem eforturi pentru a contribui la reducerea HIV/SIDA in sfera noastra de influenta. Pandemia HIV/SIDA are o importanta aparte pentru operatiunile noastre din Africa. Derulam programe pentru angajatii nostri, familiile acestora, comunitatile locale si furnizori si facem schimb de experienta cu privire la operatiunile pe care le derulam pe intreg globul. Aceasta ne ajuta sa asiguram bunastarea angajatilor nostri si stabilitatea fortei de munca de care dispunem.

 • Respectam drepturilor omului

  Ne administram afacerile respectand culturile nationale si diferitele legi, norme si traditii locale. Promovam valorile comunitatii internationale, in special Declaratia Universala a Drepturilor Omului.

 • Suntem transparenti in raportarea progresului

  Suntem dedicati atat raportarii transparente a DS(dezvoltarii sustenabile) cat si standardelor etice inalte, in general. Actionarii externi trebuie sa aiba posibilitatea de a accesa informatiile cu usurinta, pentru ca acestea sa le permita evaluarea performantei noastre comparativ cu valorile declarate si emiterea unor opinii informate cu privire la afacere. De asemenea, avem ca obiectiv consolidarea raportarilor noastre ca raspuns la cerintele actionarilor.

Unelte

Dimensiune font Feeduri RSS Adauga pagina la favorite Cautare rapida Trimiteti-ne un feedback Printeaza pagina x Inchide